Slik velger du riktig solskjerming

Leter du etter den riktige solskjermingen? Når du skal velge ny solskjerming til boligen din er det mer å ta stilling til enn å kun velge fargen du ønsker.

Nedenfor har vi laget en liste til deg som leter etter ny solskjerming og hva du bør tenke på før du kjøper.

Les videre...

1. Vinduets form

Når du skal ha ny solskjerming, skal du naturligvis starte med å se på vinduet det skal være i. Passer ikke solskjermingen 100% til vinduet, får man oftest ikke dekket sitt behov for avskjerming ordentlig, og resultatet blir ikke bra.

En klassisk feil ved spesielle vindusformer (eksempelvis buede vinduer) er å montere solskjermingen utenfor karmen, som da gjemmer vinduet vekk i stedet for å frembringe vinduets unike form. Med en skreddersyedd solskjerming er du sikret en løsning som bringer frem sjarmen til vinduet.

2. Lysinnfall

Kanskje tenker du at det kun finnes to slags solskjermingstekstiler – de som er mørkleggende og de som ikke er det. I virkeligheten finnes det masse muligheter for å bevare lysinnfallet, mens man skjermer av for blendende sol og innsyn – og i mange tilfeller samtidig bevarer muligheten for å se ut. Det riktige er ikke alltid de som fjerner mest lys. En kjent myte blandt solskjerming er at mørkleggende tekstiler kun fås i sort, dette stemmer naturligvis ikke. Tvertimot fås mørkleggende tekstiler i like mange flotte farger som lys-transparente tekstiler.

Det finnes spesielle typer solskjerming som er utviklet til å kunne forme lyset, så de skarpe solstrålene bøyes vekk fra øynene, men samtidig tillater et flott lysinnfall. Et eksempel er den innovative Duo Rullegardinen, som med sine dobbelte vannrette striper gir maksimal fleksibilitet.

I kolleksjonene våre av plissé-, dupli-, rulle- og lamelgardiner kan du velge mellom stoffer i forskjellig gjennomsiktighet; fra total mørklegging til lysfiltrerene.


3. Betjening

Husk å tenke på hvordan du ønsker å betjene solskjermingen din. Vi bruker tross alt solskjermingen flere ganger daglig.

Velger du dine gardiner med manuell betjening, skal du ta stilling til hvilken form for betjening du ønsker. Skal det være den klassiske kjede/snor, den raske fjæren, eller den gode Cordless betjeningen, hvor solskjermingen betjenes med et grep i bunnlisten og holder sin posisjon uansett hvor den blir plassert.

Med elektriske løsninger har du mulighet for både å betjene gsolskjermingen med en liten fjernkontroll, eller med smart app, som lar deg betjene solskjermingen fra hvor du enn befinner deg. Samtidig har du mulighet til å sette tidsstyring, så du får den optimale bruken på solskjermingen hver dag.

4. Kvaliteter og sertifiseringer

Et solskjermingsprodukt er ikke bare et solskjermingsprodukt. Som produsent skreddersyr vi solskjermingen til å passe med brukerens hverdag for at få et produkt som ikke bare er flott og funksjonelt, men som også inneholder kvaliteter og sertifiseringer, som gjør hverdagen enklere og tryggere. Om det gjelder smussavvisende, energibesparende, anti-bakterielle eller miljøsertifiserede produkter, så finnes de i våre kolleksjoner.

Visste du at luftlommene i  Dupligardinene kan gi opp til 30% energibesparelse, 55% akustikkforbedring, 77% varmerefleksjon, bedre inneklima og mindre CO2 – alt sammen i samme produkt?

Relaterte produkter

No items found.